Pnömatik Taşıma ve Dozajlama Sistemleri

Ürün Tanıtımı
Pnömatik Taşıma Sistemleri, tanecikli yapıdaki malzemelerin bir kanal içinde hareket eden hava akımıyla bir yerden başka bir yere taşınmasında kullanılır. Pnömatik taşıma sistemlerinde, granül beslemesi için direkt olarak ejektörün veya rotari valfin üstüne huni gerekmektedir. 
Daha yüksek kapasiteler, blower çıkışından yüksek basınç gerektirir. Bunu elde etmenin en etkili yolu da devri (rpm) arttırmaktır. Bu nedenle, yüksek kapasiteli blowerlarda motor şaftı ile blower şaftı arasında kayış kasnak kullanılır. Daha yüksek kapasitelerde verimli basıncı elde etme yöntemi, çok rotorlu büyük blower kullanımıdır.

Avantajları
Montaj alanı minimumdur, taşıma boruları istenilen yere ulaşabilir.            
Düşük ağırlıktaki taşıma boruları binaya ağırlık bindirmez.
Ulaşılması zor yerlere monte edilecek ağır parçalar yoktur.
Çok çeşitli modüler boru parçaları ve bağlantı elemanları sayesinde esnek montaja sahiptir.
Rotari alıcı girişinde bulunan sürgü sayesinde kapasite ayarı kolay olur.
Basınçlı taşıma ile maksimum kapasite elde edilir.
Pnömatik kontrol, granüllerin taşınması için sabit hava akımını sağlar.
Boru bağlantıları hem blower hem de emiş tarafında bulunur. Bu sayede isteğe bağlı olarak blower ve emiş için kullanılabilir.
 

Çalışma Prensibi                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Blower Sistemi 

Taşıma borusu blowerın basınçlı tarafına bağlandığında, taşıma borusuna doğru kuvvetli bir hava akımı iletilir. Sistemde bulunan ejektör veya yükleme hunisi, malzemelerin boru sistemine taşınmasını sağlar. Dağıtıcılar, granüllerin farklı teslim yerlerine kolaylıkla taşınmasını sağlamak için kullanılır.

Emiş Sistemi
Blowerın hava giriş ağzının bulunduğu kısım emişli taşıma için kullanılır. Blowerın girişi emiş siklonunun üstüne, yükleme hunisi siklonun alt çıkış ağzına bağlanır. Sistem, malzemenin farklı bölgelerden sabit veya esnek boru hattı ile granül emişi için uygundur. Örneğin, zeminden direkt olarak çekme vb.

Kullanım Alanları
Pnömatik Taşıma Sistemi, sanayinin birçok dalında, inşaat işlerinde, döküm, hammadde, seramik, çimento sektörlerinde malzeme taşımacılığında kullanılır.