Kompaktör Filtreler


Ürün Tanıtımı
Merkezi vakum sistemlerinde makinalardan gelen elyaf ve fireleri, çalışan sistemin durmasına gerek kalmadan sıkıştırarak briket halinde otomatik olarak dışarıya atan filtrelerdir.
Kompaktör filtreler; siklon grubu, filtre, vida grubu, emniyet filtresi ve bunları içinde barındıran bir kabinden oluşur.

Avantajları

  • Yüksek Enerji Tasarrufu: Filtre dolarak tıkanmaz. Filtre daima temiz kaldığından fan az elektrik tüketir.
  • Makinaları Durdurmadan Fire Boşaltma: Üretimde artış sağlanır. Briketleşen fire sayesinde küçük hacimlerde fire stoklanır ve tozuma önlenir.
  • Artan Üretim Kalitesi: Vakum dalgalanması olmaz. Üretim kalitesi artar.
  • Uzun Ömürlü Fan: Fana fire gitmediği için fan bakımı ve fan arızası minimum olur.
  • İşçilikten Tasarruf: Fire boşaltılmaz. Fireyi makinanın kendisi boşaltır.
  • Yerden Tasarruf: Çok kabin yerine tek kabin kullanılır. 5 çuval fire 1 çuvala sığar.

Çalışma Prensibi
Elyaf ve toz yüklü hava, cihazın üst kısmındaki siklondan içeri girer. Konik filtreden süzülerek geçen hava emniyet filtresinden geçerek tamamen temizlenir ve fan tarafından emilir. Filtre içinde biriken elyaf ve fireler bir helezon konveyör tarafından sıkıştırılarak cihaz dışındaki toplama kabına boşaltılır. Bu işlem sırasında hiçbir vakum ve enerji kaybı olmaz.

Kullanım Alanları
İklimlendirme Teknolojisi, Otomotiv, Yapı Malzemeleri Endüstrisi, Selüloz Endüstrisi, Kimya Sanayii, Elyaf Üretimi, Gıda Sanayii, Mobilya Sanayii, Yalıtkan Malzeme Endüstrisi, Metal İşleme Endüstrisi, Ambalaj Sanayii, Kağıt Sanayii, Kozmetik Sanayii, İlaç Sanayii, Plastik Sanayii, Basım Endüstrisi, Proses Mühendisliği, Tekstil Sanayii, Tütün Endüstrisi, Ahşap Sanayii