Yatay Scrubberlar


WET SCRUBBER SİSTEMLERİ

Scrubber Sistemleri, endüstriyel sanayi tesislerinin üretim faaliyetleri sonucunda baca ve egzoz sistemlerinden atmosfere yayılan partikül ve/veya gazları (kötü koku, is, duman, toz, asit buharı, egzoz gazı emisyonu v.b.) temizleme işleminde sıvı maddeleri kullanan hava kirliliği kontrol cihazlarının farklı bir grubunu oluşturur.

Davlumbaz vasıtasıyla toplanıp havalandırma kanalı ile taşınan atık gaz karışımı fan ile toplanarak, wet scrubber içerisine basılır ve temizleyici sıvı ile temas ettirilerek yıkanır. Kirli gaz ve yıkayıcı sıvıyı bir araya getirmek için farklı temas metotları kullanılır.

Scrubber, hem partikül tutmak hem de gaz halindeki kirleticileri uzaklaştırmak için dizayn edilebilir. Wet Scrubber, partikülleri sıvı damlacıkları içerisinde tutarak; kirletici gazları ise sıvı içerisindeki çözünürlüğünden faydalanıp uygun kimyasallarda absorbe ederek uzaklaştırır.

Wet Scrubber Sistemleri; endüstriyel fan imalatı, endüstriyel havalandırma ve endüstriyel (evaporatif) klima tekniği ile kimyasal tepkimeler gibi birçok teknolojide uzmanlık gerektirmektedir. Yaklaşık 30 yıldır bu konularda uzmanlaşan firmamız, wet scrubber sistemlerinde dünya çapında çözümler üretmektedir.